kunstner=pia andersen
records/rows=42*
#=1 Siden åbningen i 1994 er Galerie Provence blevet et yndet besøgt sted af såvel Aalborgensere som de mange turister
Viser nr. 1 af 42 billeder

 

Pia Andersen

 
       
Titel:
"Chispazo" 

Størrelse:
70 x 50 cm

Pris:


Materiale:
Olie på lærred

Klik her hvis du er interesseret i dette kunstværk !

 

 

 
       
    I Jose Saramagos erindringsbog ?Las pequeñas memorias? , som udkom i Madrid, gør forfatteren sig nogle overvejelser over landskabet; - NEMLIG at det samme landskab er MANGE LANDSKABER afhængig af øjnene der ser og den øjeblikkelige sindsstemning .

barndommens landskab ? kærlighedens landskab ? eventyrets landskab - udfordringens landskab osv.

Jeg har arbejdet med landskabet

Et rødt billede er naboens mark, det år han glemte at sprøjte roerne og det største høstudbytte blev mine skitser og buketter. Men det er OGSÅ de barndommens valmuemarker i Midtjylland , der sammen med margueritter og kornblomster varslede snarlig sommerferie.

Et gyldent maleri er en stubmark en sensommerdag i Vestsjælland, når hveden er kørt i hus og lyset og duften hænger i landskabet. Men det er også en tobaksmark i Extremadura, når bladene er plukket og de sidste stængler er brugt til kvægfodder. Regnen har været der en uge eller mer inden solen IGEN bager over landskabet.

Et grønt billede er foråret der lyser saftigt i de hegn og læplantninger, man suser forbi på motorvejen, MEN det er også min barndoms bøgeskov ved Mariager fjord og det er de små fine egetræer en forårsdag udenfor mine vinduer i atelieret i Extremadura.

Endelig er der sneen der fyger en af de sjældne danske vinterdage, eller måske bare tanken om de RIGTIGE vintre vi havde som børn - eller LIGE PRÆCIS de 5 timer det sneede sidste vinter i Cuacos samtidig med at de blomstrende hvide gyvel hjalp med til at understøtte illusionen om en kold dag.
De landskaber jeg har malet er DET MAN GØR DEM TIL .